Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i nieco inna karkówka.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12582
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 260
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 919
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10433
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 93
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12582
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 260
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 919
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10433
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 93
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry, grubości ok 2 cm. Rozbijamy i doprawiamy sola, pieprzem, przyprawą do karkówki (jeśli nie macie, możecie dodać paprykę słodką, ostrą, czosnek, tymianek, majeranek itp.). Wstawiamy na ok godzinkę do lodówki.
W między czasie gotujemy kapustę przez ok 20 minut. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy odciśniętą i posiekaną kapustę. Przesmażamy przez ok 30 minut doprawiając majerankiem, tymiankiem, świeżo zmielonym pieprzem. Jak ktoś lubi można dodać kminek.
Do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem, wykładamy kolejno kapustę, plastry karkówki, kapustę, karkówkę i na wierzch znów kapustę. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy przez ok 1,5h w 180 stopniach.
Podawać z ziemniakami, lub chlebem z masłem.