Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i nieco inna karkówka.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 922
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12755
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 922
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12755
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry, grubości ok 2 cm. Rozbijamy i doprawiamy sola, pieprzem, przyprawą do karkówki (jeśli nie macie, możecie dodać paprykę słodką, ostrą, czosnek, tymianek, majeranek itp.). Wstawiamy na ok godzinkę do lodówki.
W między czasie gotujemy kapustę przez ok 20 minut. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy odciśniętą i posiekaną kapustę. Przesmażamy przez ok 30 minut doprawiając majerankiem, tymiankiem, świeżo zmielonym pieprzem. Jak ktoś lubi można dodać kminek.
Do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem, wykładamy kolejno kapustę, plastry karkówki, kapustę, karkówkę i na wierzch znów kapustę. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy przez ok 1,5h w 180 stopniach.
Podawać z ziemniakami, lub chlebem z masłem.