Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i nieco inna karkówka.
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 714
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 56
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21730
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 714
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 56
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21730
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry, grubości ok 2 cm. Rozbijamy i doprawiamy sola, pieprzem, przyprawą do karkówki (jeśli nie macie, możecie dodać paprykę słodką, ostrą, czosnek, tymianek, majeranek itp.). Wstawiamy na ok godzinkę do lodówki.
W między czasie gotujemy kapustę przez ok 20 minut. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy odciśniętą i posiekaną kapustę. Przesmażamy przez ok 30 minut doprawiając majerankiem, tymiankiem, świeżo zmielonym pieprzem. Jak ktoś lubi można dodać kminek.
Do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem, wykładamy kolejno kapustę, plastry karkówki, kapustę, karkówkę i na wierzch znów kapustę. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy przez ok 1,5h w 180 stopniach.
Podawać z ziemniakami, lub chlebem z masłem.