Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i nieco inna karkówka.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 68
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 44
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 68
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 44
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry, grubości ok 2 cm. Rozbijamy i doprawiamy sola, pieprzem, przyprawą do karkówki (jeśli nie macie, możecie dodać paprykę słodką, ostrą, czosnek, tymianek, majeranek itp.). Wstawiamy na ok godzinkę do lodówki.
W między czasie gotujemy kapustę przez ok 20 minut. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy odciśniętą i posiekaną kapustę. Przesmażamy przez ok 30 minut doprawiając majerankiem, tymiankiem, świeżo zmielonym pieprzem. Jak ktoś lubi można dodać kminek.
Do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem, wykładamy kolejno kapustę, plastry karkówki, kapustę, karkówkę i na wierzch znów kapustę. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy przez ok 1,5h w 180 stopniach.
Podawać z ziemniakami, lub chlebem z masłem.