Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche mięso z nutą imbiru.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1575
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1728
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1575
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1728
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Karkówkę pokroić w plastry. Lekko rozbić. Posolić. Na patelni, na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym obsmażyć mięso. Mięso odłożyć na półmisek. Na patelni, na której smażyło się mięso zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pomidory z puszki. Dusić kilka minut. Dodać majeranek, pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Jeszcze chwilę dusić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Kapustę kiszoną wymieszać z marchewką i marynowanym imbirem z zalewą. Na dno gęsiarki lub naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/3 część kapusty kiszonej. Ułożyć 4 kotlety. Ponownie kapusta i mięso. Przykryć kapustą i wyłożyć na wierzch cebulę z patelni. Przykryć ciężką przykrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę 20 minut. Mięso z kapustą najlepiej podać z ziemniakami. Smacznego.