Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływająca się w ustach karkówka
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 95
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 168
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 928
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2988
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 253
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 95
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 168
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 928
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2988
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 253
Składniki
Marynata: miód, musztardę, czosnek, rozmaryn, estragon i oregano wymieszać. Można dodać pieprz i sól. Plastry karkówki posmarować marynatą z każdej strony i pod przykryciem odstawić do lodówki na całą noc.
Zamarynowane plastry karkówki delikatnie podsmażyć w z obu stron. Smyżyć w na głębokiem patelni lub w głębokim naczyniu. Cebulę i marchew pokroić w plastry, nie za cienkie. Do podsmażonych plastrów dodać marchewkę, liście laurowe i cebulę. Zalać wodą tak aby zakryła mięso i gotować pod przykryciem na małym ogniu 4-5 godzin co jakiś czas dolewając wodę.
Opcjonalnie na ostatnie pół godziny można wstawić odkryte naczynie z karkówką do piekarnika na 170 stopni bez termoobiegu. Można również zagęścić pozostały sos mąką lub śmietaną czy masłem, wedle uznania.