Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływająca się w ustach karkówka
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Marynata: miód, musztardę, czosnek, rozmaryn, estragon i oregano wymieszać. Można dodać pieprz i sól. Plastry karkówki posmarować marynatą z każdej strony i pod przykryciem odstawić do lodówki na całą noc.
Zamarynowane plastry karkówki delikatnie podsmażyć w z obu stron. Smyżyć w na głębokiem patelni lub w głębokim naczyniu. Cebulę i marchew pokroić w plastry, nie za cienkie. Do podsmażonych plastrów dodać marchewkę, liście laurowe i cebulę. Zalać wodą tak aby zakryła mięso i gotować pod przykryciem na małym ogniu 4-5 godzin co jakiś czas dolewając wodę.
Opcjonalnie na ostatnie pół godziny można wstawić odkryte naczynie z karkówką do piekarnika na 170 stopni bez termoobiegu. Można również zagęścić pozostały sos mąką lub śmietaną czy masłem, wedle uznania.