Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływająca się w ustach karkówka
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1290
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4081
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1033
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1290
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4081
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1033
Składniki
Marynata: miód, musztardę, czosnek, rozmaryn, estragon i oregano wymieszać. Można dodać pieprz i sól. Plastry karkówki posmarować marynatą z każdej strony i pod przykryciem odstawić do lodówki na całą noc.
Zamarynowane plastry karkówki delikatnie podsmażyć w z obu stron. Smyżyć w na głębokiem patelni lub w głębokim naczyniu. Cebulę i marchew pokroić w plastry, nie za cienkie. Do podsmażonych plastrów dodać marchewkę, liście laurowe i cebulę. Zalać wodą tak aby zakryła mięso i gotować pod przykryciem na małym ogniu 4-5 godzin co jakiś czas dolewając wodę.
Opcjonalnie na ostatnie pół godziny można wstawić odkryte naczynie z karkówką do piekarnika na 170 stopni bez termoobiegu. Można również zagęścić pozostały sos mąką lub śmietaną czy masłem, wedle uznania.