Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w pestkach słonecznika"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Kotlety umyj, osusz i lekko rozbij tłuczkiem.
Przygotuj marynatę: keczup wymieszaj z solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz mieloną papryką.
Gotową mieszanką posmaruj karkówkę i odstaw na godzinę do lodówki.
Bułkę tartą połącz z pestkami słonecznika i natką pietruszki. Jajka roztrzep w misce i zanurz w nich kotlety. Później panieruj je w bułce i smaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Danie podawaj z ziemniakami i wiosenną surówką.
<strong>Przepis nadesłała: Agnieszka Rybak</strong>Źródło: Kurier TV