Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, soczysty karczek duszony w pieczarkach i marchewce. A do niego ziemniaki i buraczki. Jednym słowem pycha obiad!
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 40
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 128
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 40
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 128
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Przygotować mieszankę ziół i przypraw. Dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i 1-2 łyżki oleju. Mieszanką natrzeć mięso, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Zamarynowany karczek odwinąć z folii i włożyć na rozgrzany olej, szybko odsmażyć z każdej strony. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Dodać pokrojone w talarki marchewki i pieczarki oraz cebulkę posiekaną w pióra. Mięso z warzywami ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60-80 minut. Następnie rękaw foliowy naciąć wzdłuż od góry, lekko otworzyć i piec dalej przez 30 minut. Upieczony karczek pokroić na porcje i podać. Każdy może dowolnie dobrać swój ulubiony zestaw przypraw - dodać majeranek, kminek, gorczyce czy paprykę w proszku.