Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w piwie grillowana jest bardzo soczysta, a dzięki dodatku miodu dodatkowo ma piękny złoty kolor. Można ją przygotować zarówno na ruszcie, jak i patelni grillowej.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4074
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72907
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 543
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15602
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4074
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72907
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 543
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15602
Składniki
Każdy kawałek karkówki delikatnie rozbij tłuczkiem, a następnie natnij krawędzie. Posól i popieprz z każdej strony. Przełóż do dużej miski.
Połącz piwo, musztardę, miód, majeranek, obydwie papryki, czosnek i olej rzepakowy. Dokładnie wymieszaj składniki marynaty. Wlej ją do karkówki i dokładnie obtocz każdy kawałek. Przygotowane mięso przełóż do lodówki na minimum godzinę.
Wyjmij karkówkę z lodówki, jeśli to konieczne odsącz zalewę. Ułóż na dobrze rozgrzanym ruszcie i piecz w zależności od grubości około 10 minut na każdą stronę.