Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w piwie grillowana jest bardzo soczysta, a dzięki dodatku miodu dodatkowo ma piękny złoty kolor. Można ją przygotować zarówno na ruszcie, jak i patelni grillowej.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6609
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240700
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2363
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 389
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 59
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6609
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240700
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2363
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 389
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 59
Składniki
Każdy kawałek karkówki delikatnie rozbij tłuczkiem, a następnie natnij krawędzie. Posól i popieprz z każdej strony. Przełóż do dużej miski.
Połącz piwo, musztardę, miód, majeranek, obydwie papryki, czosnek i olej rzepakowy. Dokładnie wymieszaj składniki marynaty. Wlej ją do karkówki i dokładnie obtocz każdy kawałek. Przygotowane mięso przełóż do lodówki na minimum godzinę.
Wyjmij karkówkę z lodówki, jeśli to konieczne odsącz zalewę. Ułóż na dobrze rozgrzanym ruszcie i piecz w zależności od grubości około 10 minut na każdą stronę.