Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w piwie grillowana jest bardzo soczysta, a dzięki dodatku miodu dodatkowo ma piękny złoty kolor. Można ją przygotować zarówno na ruszcie, jak i patelni grillowej.
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 201
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 435
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 2282
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 649
Przygotowanie tego dania to zaproszenie do kulinarnej przygody, w której klas...
Odsłon: 197
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie o...
Odsłon: 201
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 435
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 2282
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 649
Przygotowanie tego dania to zaproszenie do kulinarnej przygody, w której klas...
Odsłon: 197
Składniki
Każdy kawałek karkówki delikatnie rozbij tłuczkiem, a następnie natnij krawędzie. Posól i popieprz z każdej strony. Przełóż do dużej miski.
Połącz piwo, musztardę, miód, majeranek, obydwie papryki, czosnek i olej rzepakowy. Dokładnie wymieszaj składniki marynaty. Wlej ją do karkówki i dokładnie obtocz każdy kawałek. Przygotowane mięso przełóż do lodówki na minimum godzinę.
Wyjmij karkówkę z lodówki, jeśli to konieczne odsącz zalewę. Ułóż na dobrze rozgrzanym ruszcie i piecz w zależności od grubości około 10 minut na każdą stronę.