Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w plastrach z cebulą

Karkówka w plastrach z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 326

Dodano:

Odsłon: 4192

Tak przygotowana karkówka dosłownie rozpływa się w ustach. Przepis pochodzi z 402. odcinka programu Ewa Gotuje

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • gęsty majonez
  • ostra musztarda
  • 2 duże cebule
  • koperek do dekoracji
  • do podania: ulubiona surówka, np. colesław
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karkówka w plastrach z cebulą

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem oraz posmarować musztardą i majonezem. Ułożyć w okrągłym naczyniu do zapiekania, przekładając plastrami cebuli. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (lub jeszcze lepiej na całą noc). Po tym czasie upiec w piekarniku – 1 godzina, 180 st. C.
    Udekorować koperkiem. Podawać z ulubioną surówką, np. colesław.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń