Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , aromatyczna i soczysta dzięki przyprawie podlaskiej do karkówki.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 600
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18551
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 104
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 72
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 600
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18551
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 104
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 72
Składniki
Karkówkę pociąć w 2-cm płaty. Oprószyć solą, pieprzem i grubo przyprawą podlaską. Odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Zrumienić na rozgrzanym smalcu (lub innym tłuszczu). Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem. Podlać winem, bulionem, dodać pokrojony w plastry pasternak, liście i ziele. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem 1,5 godziny. Po tym czasie mięso wyjąć, usunąć liście i ziele a powstały sos razem z pasternakiem zmiksować. Podać w sosjerce. Tak przygotowana karkówka jest soczysta i pełna aromatu.