Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka w sosie pieczeniowym to typowy domowy obiad, który świetnie smakuje z tłuczonymi ziemniakami, kopytkami, a także ryżem i kaszą pęczak. Do przygotowania nie potrzebujesz wielu składników, wystarczy mięso oraz podstawowe zioła.
Delikatne,pyszne ,smaczne.Spróbuj a przekonasz się:)
Odsłon: 20166
Bardzo smaczne zrazy podane z ziemniakami, buraczkami oraz polane sosem piecz...
Odsłon: 11017
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 646
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1265
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 678
Witajcie chciałbym wam zaprezentować szybki shake kawowy który doskonale spra...
Odsłon: 282
prosty gulasz na bazie cebuli, marchewki i selera, czyli tradycyjnego włoskie...
Odsłon: 97
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 646
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1265
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 678
Witajcie chciałbym wam zaprezentować szybki shake kawowy który doskonale spra...
Odsłon: 282
prosty gulasz na bazie cebuli, marchewki i selera, czyli tradycyjnego włoskie...
Odsłon: 97
Składniki
Przygotuj karkówkę. Umyj ją pod bieżącą wodą i osusz, a następnie pokrój w grubsze plastry. Każdy z nich posól, popieprz i dopraw majerankiem oraz papryką słodką. Odstaw do lodówki na minimum godzinę.
Obierz cebulę i posiekaj ją drobno. Może być w kostkę lub w piórka. Rozgrzej patelnię z tłuszczem i smaż karkówkę z obu stron. Pamiętaj o tym, aby nie przekuwać jej widelcem podczas smażenia, wtedy będą bardziej soczyste.
Przełóż karkówkę na talerz. Na tej samej patelni podsmaż cebulę do momentu aż się zeszkli. W tym czasie obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę i dodaj na patelnię. Następnie zalej całość wodą i wrzuć liść laurowy oraz ziele angielskie. Przełóż ponownie karkówkę, przykryj i duś przez około 25-35 minut. Jeśli chcesz zagęścić sos, możesz wlać odrobinę słodkiej śmietanki albo połączyć łyżkę mąki z odrobiną wody, a następnie dodać do sosu i dokładnie wymieszać.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki z grzybami w boczku
Dania główne
Kotlety mielone z kaszą manną
Dania główne
Schab po szwajcarsku
Dania główne
Roladki z masłem i pieczarkami
Polędwiczki z grzybami w boczku
Polędwiczki wieprzowe, które same rozpływają się w ustach. Mięso faszerowane...
Odsłon: 243
Kotlety mielone z kaszą manną
Puszyste, wilgotne kotlety mielone z kaszą manną. Są zdecydowanie smaczniejsz...
Odsłon: 163