Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka jest najczęściej przyrządzanym mięsem w naszym domu. Smaczna, soczysta, miękka.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 925
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4168
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 184
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3546
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 729
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 925
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4168
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 184
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 705
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3546
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 729
Składniki
Karkówkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 5 grubszych kawałków. Oprószyć przyprawami, przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić na dwie godziny w lodówce.
Zrumienić z obu stron na smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem . Podlać bulionem lub rosołem. Dodać warzywa pokrojone w słupki, ziele i liście. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną, wyjąć je i odłożyć.Usunąć listki i ziele.
Suszone pomidory odsączyć z oleju i zmiksować razem z wyjętymi warzywami. Dodać do mięsa. Podlać cydrem. Dusić jeszcze 20 minut.