Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka jest najczęściej przyrządzanym mięsem w naszym domu. Smaczna, soczysta, miękka.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3489
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4259
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74252
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3489
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4259
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74252
Składniki
Karkówkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 5 grubszych kawałków. Oprószyć przyprawami, przełożyć do mocnego woreczka foliowego i umieścić na dwie godziny w lodówce.
Zrumienić z obu stron na smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem . Podlać bulionem lub rosołem. Dodać warzywa pokrojone w słupki, ziele i liście. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną, wyjąć je i odłożyć.Usunąć listki i ziele.
Suszone pomidory odsączyć z oleju i zmiksować razem z wyjętymi warzywami. Dodać do mięsa. Podlać cydrem. Dusić jeszcze 20 minut.