Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z jarzębiną przekładana aromatycznym boczkiem"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1862
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1862
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
W moździerzu rozcieram kolendrę, gorczycę, goździki i ziele. Dodaję przeciśnięty czos nek, pozostałe przyprawy oraz oliwę, ocet i miód. Mieszam marynatę i nacieram nią mięso. Każdy kawałek przykrywam plastrem boczku.
Kawałki karkówki układam jeden obok drugiego, związuję sznurkiem. Do naczynia żaroodpornego wkładam pokrojony por i cebulę. Na to przenoszę mięso. Podlewam bulionem. Piekę ok. 1,5 godz. w 200 st. Podaję z powidłami.
Porcja zawiera ok. 350 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,10 zł. : ok. 90 min. Mięso przez pierwsze 60 min piecz pod przykryciem.Źródło: Tina