Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z jarzębiną przekładana aromatycznym boczkiem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
W moździerzu rozcieram kolendrę, gorczycę, goździki i ziele. Dodaję przeciśnięty czos nek, pozostałe przyprawy oraz oliwę, ocet i miód. Mieszam marynatę i nacieram nią mięso. Każdy kawałek przykrywam plastrem boczku.
Kawałki karkówki układam jeden obok drugiego, związuję sznurkiem. Do naczynia żaroodpornego wkładam pokrojony por i cebulę. Na to przenoszę mięso. Podlewam bulionem. Piekę ok. 1,5 godz. w 200 st. Podaję z powidłami.
Porcja zawiera ok. 350 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,10 zł. : ok. 90 min. Mięso przez pierwsze 60 min piecz pod przykryciem.Źródło: Tina