Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej. Dodałam do niego tylko trochę ziół, aby danie było bardziej aromatyczne. Tak przyrządzona karkówka jest bardzo soczysta i mięciutka.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1614
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 712
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 697
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 289
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1614
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 712
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 697
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 289
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry grubości ok. 1 cm. Posypujemy ulubioną przyprawą do mięs i odstawiamy na ok. 3-4 godziny. Po tym czasie obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju z obu stron. Przygotowujemy zalewę: maggi, ocet, cukier, koncentrat, wodę oraz zioła dokładnie ze sobą mieszamy. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę, cebulę w półkrążki. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na karkówce układamy pieczarki, cebulę i całość polewamy zalewą. Przykrywamy pokrywką i pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut. Smacznego :)