Do góry

Dania główne Przepis na:

karkówka z pieczarkami i cebulką w pomidorowym sosie

karkówka z pieczarkami i cebulką w pomidorowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 304

Dodano:

Odsłon: 40976

tak przygotowana jest bardzo krucha

Składniki

  • karkówka bez kości, 1,2-1,5 kg
  • cebula, 3 szt
  • pieczarka, 30-50 dag
  • przyprawa knorr do karkówki, 2 szt
  • woda, 16 łyzek
  • cukier, 3 łyżki
  • magi, 2,5 łyzki
  • ocet, 5 łyzek
  • koncentrat pomidorowy, 4 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
karkówka z pieczarkami i cebulką w pomidorowym sosie

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w plastry posypać przyprawą ( dać całe 2 sztuki ) dodać troszeczkę oleju wymieszać i odstawić na noc do lodówki karkówkę obsmażyć pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w półksiężyce – pieczarek i cebuli nie smażymy układać w naczyniu żaroodpornym warstwami ( pieczarki, cebula, karkówka, pieczarki, cebula, karkówka )

  2. z podanych składników w osobnym garnku przygotować sos, zalać nim karkówkę piec w temp. 180 stopni 1,20 h max do 1,50 h

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 21 sierpnia 2012 Ummm... już mi ślinka leci, na pewno jest pyszne, wiec dodaje do ulubionych i wystawiam 5 :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń