Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie i całkiem szybkie do przygotowania.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 128
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 231
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 128
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 231
Składniki
Karkówkę pokroić na 2 cm plastry a każdy plaster na 4 części. Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na pół godziny. Zrumienić na oleju. Przełożyć do głębokiej patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę i ząbki czosnku w całości (wszystko będzie później miksowane).Wlać bulion, dodać powidła i proszek grzybowy. Dusić na małym ogniu do miękkości. Mięso wyjąć łyżką cedzakową , a sos zmiksować. Podprawić śmietaną. Sos przyprawić wg własnego smaku. Mięso ponownie włożyć do sosu. Podałam z pieczonymi w piekarniku ziemniakami i pieczarkami usmażonymi na maśle oraz surówką z sałaty lodowej, ogórka i pomidora.