Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie i całkiem szybkie do przygotowania.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28281
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28281
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Karkówkę pokroić na 2 cm plastry a każdy plaster na 4 części. Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na pół godziny. Zrumienić na oleju. Przełożyć do głębokiej patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę i ząbki czosnku w całości (wszystko będzie później miksowane).Wlać bulion, dodać powidła i proszek grzybowy. Dusić na małym ogniu do miękkości. Mięso wyjąć łyżką cedzakową , a sos zmiksować. Podprawić śmietaną. Sos przyprawić wg własnego smaku. Mięso ponownie włożyć do sosu. Podałam z pieczonymi w piekarniku ziemniakami i pieczarkami usmażonymi na maśle oraz surówką z sałaty lodowej, ogórka i pomidora.