Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, soczysta, mięciutka karkówka z powidłami zapisze się w mojej pamięci na bardzo długo. Nie ma z nią dużo roboty, a efekt końcowy jest po prostu powalający. Idealnie pasują do niej zapiekane ziemniaczki w łupinkach posypane świeżym koperkiem. I to już kolejny przykład, jak z niczego można zrobić niesamowicie smaczne danie :)
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1151
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 116
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10607
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1151
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 116
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10607
Składniki
Plastry mięsa dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Mięso chowamy do lodówki na kilka godzin. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
W małej misce mieszamy keczup z powidłami śliwkowymi. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na niej z każdej strony plastry karkówki. Gdy mięso ładnie się zarumieni, przekładamy je na blachę do pieczenia. Na tej samej patelni lekko podsmażamy cebulkę doprawioną do smaku solą i pieprzem.
Każdy kawałek mięsa smarujemy grubą warstwą marynaty i posypujemy cebulą. Całość zapiekamy w 200*C ok 30 - 35 minut. Podajemy z upieczonymi ziemniaczkami w koszulkach i sałatką. SMACZNEGO :)
zdj