Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ostatnim czasie tagine to jedno z moich ulubionych naczyń do zapiekania. Danie przygotowujemy od początku do końca tym samym naczyniu, można ułożyć fantazyjne kompozycje i podajemy od razu w tym samym naczyniu. I oczywiście najważniejsze dzięki kształtowi naczynia danie wychodzi pełne smaku i aromatów.
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 181
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 117
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 181
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 117
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, nacieramy przyprawami. Pomidory sparzamy ze skórki i kroimy w plasterki, Pozostałe warzywa również kroimy w plasterki. W tagine układamy naprzemiennie plastry warzyw i mięsa. Całość posypujemy solą ziołową i pieprzem kolorowym. Naczynie przykrywamy i zapiekamy w 180°C przez 45-50 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Możemy podawać bezpośrednio w naczyniu, w którym przygotowaliśmy potrawę.