Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ostatnim czasie tagine to jedno z moich ulubionych naczyń do zapiekania. Danie przygotowujemy od początku do końca tym samym naczyniu, można ułożyć fantazyjne kompozycje i podajemy od razu w tym samym naczyniu. I oczywiście najważniejsze dzięki kształtowi naczynia danie wychodzi pełne smaku i aromatów.
Pieczemy biszkopt klasyczny bez dodawania spulchniaczy, z dużą ilością jaj i...
Odsłon: 1764
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 932
Pieczemy biszkopt klasyczny bez dodawania spulchniaczy, z dużą ilością jaj i...
Odsłon: 1764
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 932
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, nacieramy przyprawami. Pomidory sparzamy ze skórki i kroimy w plasterki, Pozostałe warzywa również kroimy w plasterki. W tagine układamy naprzemiennie plastry warzyw i mięsa. Całość posypujemy solą ziołową i pieprzem kolorowym. Naczynie przykrywamy i zapiekamy w 180°C przez 45-50 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Możemy podawać bezpośrednio w naczyniu, w którym przygotowaliśmy potrawę.