Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-04-2022
Smaczna , upieczona karkówka wieprzowa z pieczarkami, podana z marynowanymi prawdziwkami i ziemniaczanymi różami.
rękaw do pieczenia, pojemnik do marynowania
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 69
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Wymyte, osuszone ręczniczkami papierowymi mięso nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą, wkładamy do pojemnika i wstawiamy w zamkniętym pojemniku do lodówki na 24 godziny. Karczek kilka razy przewracamy i masujemy w marynacie. W dniu pieczenia karczek wkładamy do rękawa a w pozostałej marynacie obtaczamy pokrojone w ćwiartki ziemniaki i całe pieczarki i wkładamy do rękawa. Rękaw zawiązujemy, robimy igłą kilka dziurek na górze rękawa. Pieczemy 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie pieczenia wyjmujemy blachę z rękawem i przecinamy górę rękawa, lekko rozchylamy i dopiekamy 10-15 minut, żeby mięsko i pozostałe dodatki lepiej się zarumieniły. Podajemy z pieczoną różą ziemniaczaną oraz z marynowanymi prawdziwkami. Smacznego !!!