Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-04-2022
Smaczna , upieczona karkówka wieprzowa z pieczarkami, podana z marynowanymi prawdziwkami i ziemniaczanymi różami.
rękaw do pieczenia, pojemnik do marynowania
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2241
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101823
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6228
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2241
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101823
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6228
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Wymyte, osuszone ręczniczkami papierowymi mięso nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą, wkładamy do pojemnika i wstawiamy w zamkniętym pojemniku do lodówki na 24 godziny. Karczek kilka razy przewracamy i masujemy w marynacie. W dniu pieczenia karczek wkładamy do rękawa a w pozostałej marynacie obtaczamy pokrojone w ćwiartki ziemniaki i całe pieczarki i wkładamy do rękawa. Rękaw zawiązujemy, robimy igłą kilka dziurek na górze rękawa. Pieczemy 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po tym czasie pieczenia wyjmujemy blachę z rękawem i przecinamy górę rękawa, lekko rozchylamy i dopiekamy 10-15 minut, żeby mięsko i pozostałe dodatki lepiej się zarumieniły. Podajemy z pieczoną różą ziemniaczaną oraz z marynowanymi prawdziwkami. Smacznego !!!