Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka ze śliwkami na kanapki"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 502
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 802
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 502
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 802
Składniki
Śliwki zalej wiśniówką (lub innym alkoholem), odstaw, aby namiękły.
Mięso umyj, osusz. Wymieszaj przyprawę do karkówki z cynamonem, imbirem oraz olejem. Pastą natrzyj mięso. Wstaw do lodówki na całą noc.
Naszpikuj mięso goździkami oraz śliwkami. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej wiśniówką (ew. wodą), nakryj naczynie. Wstaw je do gorącego piekarnika. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 160 -170°C.
Podaj na zimno lub na ciepło z surówką z kapusty pekińskiej, jabłka, marchewki z sosem majonezowo -jogurtowym.
Porcje: 8, przygot.: 110 min, cena: 2,60 zł, kalorie 415 kcal.
<strong>Zofia Vogt z Bielska-Białej</strong>Źródło: Takie jest życie