Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karmelowy popcorn"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3910
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34226
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1670
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113658
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3910
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34226
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1670
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113658
Składniki
Rozgrzej w garnku olej i dodaj ziarna popcornu. Trzymaj na średnim gazie pod przykryciem. Kiedy usłyszysz, że popcorn zaczyna strzelać, potrząśnij patelnią. Gotowy przełóż do miski. Wyrzuć ziarna, które się nie otworzyły.
Umieść masło, cukier, miód w garnku i gotuj, aż się rozpuszczą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut, by karmel miał ładny, złotawy kolor.
Polej ziarna karmelem i potrząśnij kilka razy miską, by sos pokrył równomiernie popcorn. Przełóż na papier i poczekaj, aż wystygnie. Na piknik zapakuj w papierowe torebki.Źródło: Olivia