Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp faszerowany kaszą i leśnymi grzybami to prawdziwa uczta dla wielbicieli staropolskich smaków w nowoczesnym wydaniu. To danie łączy w sobie wszystko, co najlepsze w naszej kuchni: delikatne mięso ryby, aromat świeżych i suszonych grzybów oraz sycącą kaszę, która idealnie przejmuje wszystkie soki podczas pieczenia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12255
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5666
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12255
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5666
Składniki
Karpia oczyścić, zrobić kilka nacięć na skórze, posolić.
Kaszę ugotować na pół miękko. Na maśle podsmażyć cebulę, oczyszczone i pokrojone grzyby oraz wcześniej namoczone grzyby suszone.
Kasze wymieszać z grzybami, doprawić, nafaszerować karpia.
Dno naczynia nasmarować masłem, wyłożyć czosnek, cebulę pokrojoną w pióra.
Piec pod przykryciem przez 25 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, polać rybę sosem, który powstał w czasie pieczenia, dołożyć kilka gałązek rozmarynu i piec kolejne 25 minut już bez przykrywki.