Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na świąteczną rybę. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1773
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5321
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1823
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5413
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1773
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5321
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1823
Składniki
Rybę wypatroszyć, odciąć łeb i płetwy, usunąć łuski. Pokroić w dzwonka, z obu stron przyprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na godzinę.
Kapustę odcisnąć i przesiekać. Przełożyć do garnka, zalać szklanką wody, dorzucić żurawinę i przyprawy. Przykryć i gotować do miękkości.
Karpia obtoczyć w mące i usmażyć na maśle klarowanym. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Kapustę odparować. Gdy zacznie sie smażyć dodać masło. Wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu umieścić rybę. Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po zapieczeniu posypać natką pietruszki. Podawać z cząstkami cytryny.