Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na świąteczną rybę. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 54
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9306
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 54
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9306
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
Rybę wypatroszyć, odciąć łeb i płetwy, usunąć łuski. Pokroić w dzwonka, z obu stron przyprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na godzinę.
Kapustę odcisnąć i przesiekać. Przełożyć do garnka, zalać szklanką wody, dorzucić żurawinę i przyprawy. Przykryć i gotować do miękkości.
Karpia obtoczyć w mące i usmażyć na maśle klarowanym. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Kapustę odparować. Gdy zacznie sie smażyć dodać masło. Wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu umieścić rybę. Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po zapieczeniu posypać natką pietruszki. Podawać z cząstkami cytryny.