Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na świąteczną rybę. Przepis pochodzi z 439. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 80
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 247
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2676
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 688
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 80
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 247
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2676
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 688
Składniki
Rybę wypatroszyć, odciąć łeb i płetwy, usunąć łuski. Pokroić w dzwonka, z obu stron przyprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na godzinę.
Kapustę odcisnąć i przesiekać. Przełożyć do garnka, zalać szklanką wody, dorzucić żurawinę i przyprawy. Przykryć i gotować do miękkości.
Karpia obtoczyć w mące i usmażyć na maśle klarowanym. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Kapustę odparować. Gdy zacznie sie smażyć dodać masło. Wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu umieścić rybę. Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po zapieczeniu posypać natką pietruszki. Podawać z cząstkami cytryny.