Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na pysznego karpia. Polecam
miska, nóż, ręcznik papierowy, patelnia, ścierka, widelec,
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424832
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4757
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424832
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4757
Składniki
Karpia po wypatroszeniu i oczyszczeniu z łusek ,dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę podzielić na kawałki lub dzwonki ja dzielę na dwie połówki, a następnie na kawałki. Kawałki ryby dobrze natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny. Zakryć i odłożyć tak na 60 minut. w chłodne miejsce. Po wyjęciu kawałki osuszyć ręcznikiem papierowym i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenną. Smażyć na dobrze rozgrzanym maśle klarownym na złoty rumiany kolor. Po kilku minutach kawałki ryby obracać na druga stronę. Karpia smażyć na dużej ilości tłuszczu i na średniej mocy palnika. Po usmażeniu kawałki karpia układać na półmisek przekładając plastrami masła. Smacznego
Karp przygotowany do smażenia.
Karp po usmażeniu gotowy do podania.