Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na pysznego karpia. Polecam
miska, nóż, ręcznik papierowy, patelnia, ścierka, widelec,
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Karpia po wypatroszeniu i oczyszczeniu z łusek ,dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę podzielić na kawałki lub dzwonki ja dzielę na dwie połówki, a następnie na kawałki. Kawałki ryby dobrze natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny. Zakryć i odłożyć tak na 60 minut. w chłodne miejsce. Po wyjęciu kawałki osuszyć ręcznikiem papierowym i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenną. Smażyć na dobrze rozgrzanym maśle klarownym na złoty rumiany kolor. Po kilku minutach kawałki ryby obracać na druga stronę. Karpia smażyć na dużej ilości tłuszczu i na średniej mocy palnika. Po usmażeniu kawałki karpia układać na półmisek przekładając plastrami masła. Smacznego
Karp przygotowany do smażenia.
Karp po usmażeniu gotowy do podania.