Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na pysznego karpia. Polecam
miska, nóż, ręcznik papierowy, patelnia, ścierka, widelec,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Karpia po wypatroszeniu i oczyszczeniu z łusek ,dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rybę podzielić na kawałki lub dzwonki ja dzielę na dwie połówki, a następnie na kawałki. Kawałki ryby dobrze natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny. Zakryć i odłożyć tak na 60 minut. w chłodne miejsce. Po wyjęciu kawałki osuszyć ręcznikiem papierowym i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką pszenną. Smażyć na dobrze rozgrzanym maśle klarownym na złoty rumiany kolor. Po kilku minutach kawałki ryby obracać na druga stronę. Karpia smażyć na dużej ilości tłuszczu i na średniej mocy palnika. Po usmażeniu kawałki karpia układać na półmisek przekładając plastrami masła. Smacznego
Karp przygotowany do smażenia.
Karp po usmażeniu gotowy do podania.