Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast smażyć karpia na patelni, możesz upiec go w piekarniku. Będzie o wiele zdrowszy, lżejszy, a do tego nie zachlapiesz kuchni tłuszczem. Prosty przepis warty polecenia.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7555
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 43
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257661
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7555
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 43
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257661
Składniki
Filety karpia opłucz, osusz, pokrój na mniejsze części. Każdy kawałek ryby oprósz świeżo mieloną solą i pieprzem. Płaty karpia skrop sokiem z cytryny.
Kawałki ryby przełóż do brytfanki. Ząbki czosnku obierz i pokój na plasterki, dodaj do karpia. Na koniec na każdym kawałku ryby połóż odrobinę masła.
Karpia piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia warto zdjąć pokrywę, żeby ryba się nieco przyrumieniła.