Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast smażyć karpia na patelni, możesz upiec go w piekarniku. Będzie o wiele zdrowszy, lżejszy, a do tego nie zachlapiesz kuchni tłuszczem. Prosty przepis warty polecenia.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 786
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 786
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Składniki
Filety karpia opłucz, osusz, pokrój na mniejsze części. Każdy kawałek ryby oprósz świeżo mieloną solą i pieprzem. Płaty karpia skrop sokiem z cytryny.
Kawałki ryby przełóż do brytfanki. Ząbki czosnku obierz i pokój na plasterki, dodaj do karpia. Na koniec na każdym kawałku ryby połóż odrobinę masła.
Karpia piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia warto zdjąć pokrywę, żeby ryba się nieco przyrumieniła.