Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp na co dzień, nie tylko od święta
To proste, ale niezwykle sycące danie zachwyci każdego. Najlepsze pierogi chł...
Odsłon: 116
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 3193
Sałatka wigilijna to połączenie tradycyjnych smaków śledzi, jajek i warzyw. J...
Odsłon: 23806
To proste, ale niezwykle sycące danie zachwyci każdego. Najlepsze pierogi chł...
Odsłon: 116
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 3193
Sałatka wigilijna to połączenie tradycyjnych smaków śledzi, jajek i warzyw. J...
Odsłon: 23806
Składniki
Karpia sprawić, umyć i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Rybę wstawić do lodówki na min. 1 h.
Po tym czasie usmażyć rybę na rozgrzanym tłuszczu, wstawić do naczynia żaroodpornego , każdą porcję przykryć serem i oprószyć przyprawą do ryb. Zapiekać w nagrzanym do 200 C piekarniku (funkcja grill) do zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami i cytryną.