Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22235
Dodano: 27.05.2009
Odsłon: 29560
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Karpia sprawić, umyć i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Rybę wstawić do lodówki na min. 1 h.
Po tym czasie usmażyć rybę na rozgrzanym tłuszczu, wstawić do naczynia żaroodpornego , każdą porcję przykryć serem i oprószyć przyprawą do ryb. Zapiekać w nagrzanym do 200 C piekarniku (funkcja grill) do zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami i cytryną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ajisza 22 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo mi się podoba ten przepis, dodaję do ulubionych, na pewno zrobię. Zamiast ziemniaków dodam surówkę z kapusty:)))23 Kto głosował? | Odpowiedz