Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kartoflanka z fasolą"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Fasolę przełóż na sitko, przelej zimną wodą i odstaw, by dobrze ociekła. Ziemiaki i warzywa z włoszczyzny obierz, opłucz, pokrój na kawałeczki. Jarzyny przełóż do garnka. Zalej ok. 2 litrami wody. Zagotuj, zmniejsz płomień. Wkrusz kostki bulionowe i gotuj 15-20 minut.
Odłóż ok. 1/3 miękkich jarzyn. Resztę wymieszaj z fasolą i zmiksuj razem z wywarem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż do zupy. Dodaj też odłożone wcześniej warzywa. Przypraw na pikantnie imbirem, solą i pieprzem. Gotuj ok. 5 minut.
Tosty okrój ze skórki. Potnij w kosteczkę, zrumień na patelni albo w piekarniku. Gotową zupę rozlej do miseczek. Posyp grzankami i koperkiem. Od razu podawaj.Źródło: Naj