Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kartoflanka z fasolą"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 358
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104603
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9116
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 358
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104603
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9116
Składniki
Fasolę przełóż na sitko, przelej zimną wodą i odstaw, by dobrze ociekła. Ziemiaki i warzywa z włoszczyzny obierz, opłucz, pokrój na kawałeczki. Jarzyny przełóż do garnka. Zalej ok. 2 litrami wody. Zagotuj, zmniejsz płomień. Wkrusz kostki bulionowe i gotuj 15-20 minut.
Odłóż ok. 1/3 miękkich jarzyn. Resztę wymieszaj z fasolą i zmiksuj razem z wywarem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż do zupy. Dodaj też odłożone wcześniej warzywa. Przypraw na pikantnie imbirem, solą i pieprzem. Gotuj ok. 5 minut.
Tosty okrój ze skórki. Potnij w kosteczkę, zrumień na patelni albo w piekarniku. Gotową zupę rozlej do miseczek. Posyp grzankami i koperkiem. Od razu podawaj.Źródło: Naj