Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kartoflanka z fasolą"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1214
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 469
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1214
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 469
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Fasolę przełóż na sitko, przelej zimną wodą i odstaw, by dobrze ociekła. Ziemiaki i warzywa z włoszczyzny obierz, opłucz, pokrój na kawałeczki. Jarzyny przełóż do garnka. Zalej ok. 2 litrami wody. Zagotuj, zmniejsz płomień. Wkrusz kostki bulionowe i gotuj 15-20 minut.
Odłóż ok. 1/3 miękkich jarzyn. Resztę wymieszaj z fasolą i zmiksuj razem z wywarem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż do zupy. Dodaj też odłożone wcześniej warzywa. Przypraw na pikantnie imbirem, solą i pieprzem. Gotuj ok. 5 minut.
Tosty okrój ze skórki. Potnij w kosteczkę, zrumień na patelni albo w piekarniku. Gotową zupę rozlej do miseczek. Posyp grzankami i koperkiem. Od razu podawaj.Źródło: Naj