Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy obiad. Bardzo łatwo może stać sie potrawą wegetariańską . Trzeba po prostu ominąć kurczaka
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i rzucamy na mocno rozgrzany olej. Smażymy przez 3 minuty. Odkładamy kurczaka do miseczki.
Warzywa kroimy w średnią kosteczkę . Fasolkę parzymy (ewentualnie mozna ją ciut pogotować żeby stała się pół miękka). Na dużej patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy i dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, czekamy aż się zeszkli. Następnie dodajemy grzyby, cukinię , fasolkę i paprykę podsmażamy wszystko razem na średnim ogniu przez jakies 4-5 minut.
Warzywa zalewamy passatą. Dodajemy z powrotem kurczaka, kostkę rosołową sól i chilli do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę przyprawy chińskiej . Całość gotujemy przez następne 5 minut.
Ratatouille podajemy z ryżem , do którego można dodac łyżkę kurkumy w czasie gotowania, aby nabrał pięknego złotego koloru. Smacznego!