Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy obiad. Bardzo łatwo może stać sie potrawą wegetariańską . Trzeba po prostu ominąć kurczaka
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 10
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 95
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 109
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 124
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 10
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 95
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 109
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 124
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i rzucamy na mocno rozgrzany olej. Smażymy przez 3 minuty. Odkładamy kurczaka do miseczki.
Warzywa kroimy w średnią kosteczkę . Fasolkę parzymy (ewentualnie mozna ją ciut pogotować żeby stała się pół miękka). Na dużej patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy i dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, czekamy aż się zeszkli. Następnie dodajemy grzyby, cukinię , fasolkę i paprykę podsmażamy wszystko razem na średnim ogniu przez jakies 4-5 minut.
Warzywa zalewamy passatą. Dodajemy z powrotem kurczaka, kostkę rosołową sól i chilli do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę przyprawy chińskiej . Całość gotujemy przez następne 5 minut.
Ratatouille podajemy z ryżem , do którego można dodac łyżkę kurkumy w czasie gotowania, aby nabrał pięknego złotego koloru. Smacznego!