Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasi Ratatouille

Kasi Ratatouille

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 137

Pyszny i zdrowy obiad. Bardzo łatwo może stać sie potrawą wegetariańską . Trzeba po prostu ominąć kurczaka

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 cukinia
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 dag żółtej lub zielonej fasolki
  • 1 czerwona papryka
  • 250g passaty
  • 150 g grzybów
  • kostka rosołowa
  • chilli
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i rzucamy na mocno rozgrzany olej.

    Smażymy przez 3 minuty.

    Odkładamy kurczaka do miseczki.

  2. Warzywa kroimy w średnią kosteczkę .

    Fasolkę parzymy (ewentualnie mozna ją ciut pogotować żeby stała się pół miękka).

    Na dużej patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy i dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, czekamy aż się zeszkli.

    Następnie dodajemy grzyby, cukinię , fasolkę i paprykę podsmażamy wszystko razem na średnim ogniu przez jakies 4-5 minut.

  3. Warzywa zalewamy passatą.

    Dodajemy z powrotem kurczaka, kostkę rosołową sól i chilli do smaku.

    Opcjonalnie można dodać trochę przyprawy chińskiej .

    Całość gotujemy przez następne 5 minut.

  4. Ratatouille podajemy z ryżem , do którego można dodac łyżkę kurkumy w czasie gotowania, aby nabrał pięknego złotego koloru.



    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń