Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy obiad. Bardzo łatwo może stać sie potrawą wegetariańską . Trzeba po prostu ominąć kurczaka
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4327
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11745
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5558
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13835
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4327
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11745
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5558
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13835
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i rzucamy na mocno rozgrzany olej. Smażymy przez 3 minuty. Odkładamy kurczaka do miseczki.
Warzywa kroimy w średnią kosteczkę . Fasolkę parzymy (ewentualnie mozna ją ciut pogotować żeby stała się pół miękka). Na dużej patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy i dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę, czekamy aż się zeszkli. Następnie dodajemy grzyby, cukinię , fasolkę i paprykę podsmażamy wszystko razem na średnim ogniu przez jakies 4-5 minut.
Warzywa zalewamy passatą. Dodajemy z powrotem kurczaka, kostkę rosołową sól i chilli do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę przyprawy chińskiej . Całość gotujemy przez następne 5 minut.
Ratatouille podajemy z ryżem , do którego można dodac łyżkę kurkumy w czasie gotowania, aby nabrał pięknego złotego koloru. Smacznego!