Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kąski kurczaka w kukurydzianej panierce"
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 44
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 21
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 840
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2794
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 44
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 21
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 840
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2794
Składniki
Kurczaka wyjmij z lodówki godzinę przed m: upiecze się lepiej, kiedy będzie miał temperaturę pokojową. Po tym czasie opłucz go, osusz i pokrój w paski.
Maślankę wymieszaj z solą, pieprzem, chili, słodką papryką i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Włóż paski kurczaka, wymieszaj, odstaw na godzinę.
Po tym czasie kurczaka wyjmij z marynaty, osusz, obtocz w płatkach kukurydzianych. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Piecz 20-30 min w 180-200oC. Podawaj gorące z sosem majonezowym.Źródło: Chwila dla Ciebie