Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kąski z indyka z papryką i groszkiem cukrowym"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 425
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12332
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 425
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12332
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso oprósz solą oraz pieprzem. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem, olejem i musztardą. Kawałki indyka polej marynatą. Wymieszaj. Przykryj. Wstaw do lodówki na około 15 minut.
Groszek cukrowy oczyść, strączki ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, wystudź, polewając zimną wodą. Papryki oczyść, opłucz, pokrój w kostkę.
Zamarynowane kawałeczki mięsa nabij na długie patyczki na przemian z kawałkami papryki i strączkami groszku. Szaszłyki oprósz solą oraz pieprzem. Smaż 10 minut na oleju.Źródło: Tina