Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kąski z piersi z kurczaka w jogurtowej marynacie. Możemy podać jako danie obiadowe jak i przystawkę z ulubionym sosem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3163
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 422
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3163
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 422
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w zgrabne kawałki ( jak większe frytki). Jogurt grecki mieszamy z jajkami, ziołami i przyprawami. Wrzucamy do marynaty kawałki kurczaka i odstawiamy na minimum godzinę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Kawałki kurczaka panierujemy w panierze wielozbożowym. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy jako danie obiadowe lub przystawkę. Smacznego ;)