Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ukochana brukselka podana z kabanosami, wędzonymi śliwkami i kaszą gryczaną prażoną. Pyszne danie obiadowe lub kolacyjne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8007
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3455
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8007
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3455
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy al dente w osolonym wrzątku, odsączamy. Większe sztuki możemy przekroić na pół. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /polecam masło klarowane/ i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Oprószamy niewielką ilością soli. Gdy staną się szkliste dodajemy pokrojone w grubsze plastry kabanosy i wędzone śliwki /pokrojone w paski/. Kaszę gryczaną prażoną gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Gdy kabanosy lekko się zrumienią na patelnię dodajemy brukselkę, musztardę i doprawiamy do smaku. Całość podsmażamy jeszcze ok. 5 min. często mieszając. Porcje kaszy gryczanej rozkładamy na talerzach a na niej brukselkę z kabanosami i dodatkami. Przed podaniem możemy posypać natką pietruszki lub kolendry.