Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie i pożywne danie: kasza gryczana prażona podana z podsmażoną kiełbasą, brokułem i pomidorami:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 2-3 min i również odsączamy. Kiełbasę kroimy w plastry, oprószamy przyprawą do grilla i smażymy na patelni na rumiano z obu stron. Następnie kiełbasę zsuwamy na bok patelni, dodajemy masło i na rozgrzane kładziemy plastry pomidora. Podsmażamy po 1 min z obu stron doprawiając szczyptą cukru i solą do smaku. Na talerzach układamy porcje kaszy a na niej brokuła oraz kiełbasę i pomidora wraz z sokiem /który wyciekł z pomidora/ i tłuszczem z patelni.