Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie i pożywne danie: kasza gryczana prażona podana z podsmażoną kiełbasą, brokułem i pomidorami:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 2-3 min i również odsączamy. Kiełbasę kroimy w plastry, oprószamy przyprawą do grilla i smażymy na patelni na rumiano z obu stron. Następnie kiełbasę zsuwamy na bok patelni, dodajemy masło i na rozgrzane kładziemy plastry pomidora. Podsmażamy po 1 min z obu stron doprawiając szczyptą cukru i solą do smaku. Na talerzach układamy porcje kaszy a na niej brokuła oraz kiełbasę i pomidora wraz z sokiem /który wyciekł z pomidora/ i tłuszczem z patelni.