Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1008 Ocena: 28102
Dodano: 27.03.2015
Odsłon: 12516
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Kaszę gryczaną gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty lubczyku.
Cebulkę, marchewkę i paprykę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju najpierw szklimy cebulkę, a następnie dodajemy pokrojoną marchewkę oraz paprykę i chwilę razem smażymy.
Całość podlewamy lekko wodą, dodajemy tymianek oraz lubczyk i dusimy około 5 minut.
Podduszone warzywa mieszamy z ugotowaną kaszą oraz łyżeczką masła. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Całość posypujemy tartym parmezanem (zwykłym lub wegańskim).
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 28 marca 2015Zgłoś do usunięcia
super, kocham kaszę gryczaną :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 27 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie miksy. Mniam!4 Kto głosował? | Odpowiedz