Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, pożywną i aromatyczna kaszę gryczaną z warzywami oraz nutką lubczyku i tymianku Przygotowanie jest proste i szybkie, a całe danie jest świetną i wartościową przekąską. Kaszę z warzywami możemy serwować jako samodzielne danie lub wykorzystać ją jako dodatek do obiadu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4502
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4502
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty lubczyku. Cebulkę, marchewkę i paprykę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju najpierw szklimy cebulkę, a następnie dodajemy pokrojoną marchewkę oraz paprykę i chwilę razem smażymy. Całość podlewamy lekko wodą, dodajemy tymianek oraz lubczyk i dusimy około 5 minut. Podduszone warzywa mieszamy z ugotowaną kaszą oraz łyżeczką masła. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość posypujemy tartym parmezanem (zwykłym lub wegańskim). Życzę smacznego! :)