Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki obiad, gotowy w 20 minut.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 693
Składniki
Pora kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Szynkę kroimy w kostkę, dodajemy do pora i smażymy ok. minuty.
Następnie wrzucamy na patelnię obrane i pokrojone pomidory i dusimy kilka minut.
Świeżą bazylię kroimy, suszoną rozcieramy lekko w palcach. Dodajemy do sosu bazylię oraz keczup, mieszamy i dusimy jeszcze ok. minuty.
Doprawiamy sos solą i pieprzem.
Kaszę gotujemy i podajemy z sosem. Danie można udekorować liśćmi bazylii lub posiekaną natką pietruszki.