Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki obiad, gotowy w 20 minut.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1064
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1064
Składniki
Pora kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Szynkę kroimy w kostkę, dodajemy do pora i smażymy ok. minuty.
Następnie wrzucamy na patelnię obrane i pokrojone pomidory i dusimy kilka minut.
Świeżą bazylię kroimy, suszoną rozcieramy lekko w palcach. Dodajemy do sosu bazylię oraz keczup, mieszamy i dusimy jeszcze ok. minuty.
Doprawiamy sos solą i pieprzem.
Kaszę gotujemy i podajemy z sosem. Danie można udekorować liśćmi bazylii lub posiekaną natką pietruszki.