Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielonym i warzywami. Możesz ją przygotować dzień wcześniej.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
W woku rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż dodaj mięso mielone a następnie startą na tarce marchew i selera.Pora pokrój w pół plasterki, fasolkę podziel na mniejsze kawałki, kapustę pokrój.Dodaj do woka. Wszystko razem duś chwilę a następnie dodaj tyle wody żeby przykryła warzywa.Dodaj pokrojony lubczyk. Kaszę opłucz dodaj do warzyw,gotuj około 25 minut.W razie potrzeby podłej wodą.Dopraw do smaku solą pieprzem i ziołami.Na koniec zageść mąka i śmietaną. Wierzch posyp natką pietruszki