Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny sposób na podanie kaszy gryczanej :-)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Kaszę ugotować według opisu na kartoniku, lekko przestudzić. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle. Ser feta i pleśniowy pokroić w kostkę. Orzeszki obrać i również lekko pokroić. Kaszę przełożyć do miski, dodać sery i pieczarki. Wbić jajka i wszystko wymieszać łyżką. Powstałą masę przyprawić solą (należy uważać z solą, ponieważ ser feta jest już słony), pieprzem oraz ziołami i pietruszką, bądź koperkiem.
Żaroodporne naczynie posmarować masłem, obsypać bułką tartą, przełożyć do niego kaszę i wyrównać wierzch. Zapiekankę należy piec w temp. 200 stopni ok. 45 min. Można spożywać na ciepło lub zimno. Podałam ją z sosem grzybowym. Smacznego :-)