Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszanka w cebuli"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 61
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 176
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 61
Składniki
Cebule obierz z łupin i odetnij końcówki. Zalej je dużą ilością wody i gotuj około 25 minut, by zmiękła.
Części cebuli, które nie nadają się do faszerowania (są za małe lub się przerwały) pokrój w kostkę, polej odrobiną oleju i upiecz na grillu.
Po chwili dołóż na tackę posiekany jarmuż oraz kaszankę bez skóry. Gdy będą gotowe, nafaszeruj nimi cebulę.
Paprykę czerwoną i żółtą skrop olejem i owiń w srebrną folię. Po 20 minutach pieczenia oskrob je ze skórki, pokrój w paski i udekoruj natką. Podawaj jako dodatek do cebuli z kaszanką.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax