Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna kaszanka, idealna na szybki i tani obiad.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36627
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36627
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
- paczka kaszanki 500g - 1 cebula - olej - szklanka mleka Kaszankę pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i lekko podsmażyć do zeszklenia. Po tym czasie dodać kaszankę, kiedy nabierze temperatury i konsystencja będzie w formie "papki", dolać mleka. Zredukować, aż kaszanka wchłonie mleko. Podawać z ziemniakami i ulubionym dodatkiem. Opcjonalnie można doprawić pieprzem.