Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób mojej Babci na podanie krupnioka
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 581
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 378
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 581
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 378
Składniki
Paprykę i cebulę kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy, aż papryka zmięknie i nieco się przyrumieni.
Kaszankę obieramy z osłonek i kroimy na plastry grubości około 1-2 centymetrów. Pokrojoną układamy na patelni. Smażymy 2-3 minuty.
Na kaszankę wbijamy jajka, przykrywamy patelnię i smażymy tak długo, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną jeszcze płynne.
Podajemy z pieczywem. Smacznego !!!