Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób mojej Babci na podanie krupnioka
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97274
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97274
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Składniki
Paprykę i cebulę kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy, aż papryka zmięknie i nieco się przyrumieni.
Kaszankę obieramy z osłonek i kroimy na plastry grubości około 1-2 centymetrów. Pokrojoną układamy na patelni. Smażymy 2-3 minuty.
Na kaszankę wbijamy jajka, przykrywamy patelnię i smażymy tak długo, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną jeszcze płynne.
Podajemy z pieczywem. Smacznego !!!