Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli sposób mojej Babci na podanie krupnioka
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118754
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8685
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3174
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118754
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8685
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3174
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2529
Składniki
Paprykę i cebulę kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy na patelnię i smażymy, aż papryka zmięknie i nieco się przyrumieni.
Kaszankę obieramy z osłonek i kroimy na plastry grubości około 1-2 centymetrów. Pokrojoną układamy na patelni. Smażymy 2-3 minuty.
Na kaszankę wbijamy jajka, przykrywamy patelnię i smażymy tak długo, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną jeszcze płynne.
Podajemy z pieczywem. Smacznego !!!