Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszka manna z migdałami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Mleko wlej do rondelka z grubym dnem.
Dodaj łyżeczkę naturalnego masła, szczyptę soli i cukier. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień, po czym wsyp kaszę i gotuj całość kilka minut, stale mieszając, by gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Pod koniec gotowania wsyp wiórki kokosowe i rozgniecione w moździerzu płatki migdałowe.
Przełóż gęstą kaszkę do miseczek i odstaw do ostygnięcia.
Gotowy deser wyłóż na talerze i udekoruj pokrojonymi truskawkami.
Czas: 45 min, 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV