Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z grzybami i kurczakiem"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 134
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 126
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 134
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 126
Składniki
Kaszę gryczaną opłukuję na sitku, gotuję w osolonej wodzie (w proporcji: 1:2), studzę. Filet z kurczaka myję, osuszam, kroję w kostkę. Mięso posypuję solą i pieprzem, mieszam. Obsmażam je na oleju.
Na drugą patelnię wrzucam pokrojone w plasterki grzyby (pieczarki mogą być surowe, ale grzyby leśne wcześniej obgotowałam w posolonej wodzie). Kiedy zaczną się rumienić, dokładam posiekaną cebulę i pokrojony w piórka por. Wszystko duszę, często mieszając .
Na patelnię wrzucam pokrojony w drobną kostkę boczek, chwilę podsmażam. Dokładam przygotowane wcześniej mięso i kaszę, wlewam bulion. Następnie dodaję wszystkie przyprawy i zioła (do smaku). Duszę ok. 5 min. Dynię wydrążam, do środka wkładam kaszotto. Zapiekam ok. 20 min w temp. 180 st.Źródło: Tina