Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto z kiełbasą, wędzonym boczkiem, cebulą i pieczarkami, podane z usmażonym na sadzone jajkiem kurzym i pomidorkami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6329
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6329
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
W dwóch litrach wody z dodatkiem pasty rosołowej gotujemy golonki przednie do ich miękkości, około 60-80 minut. Ugotowane golonki studzimy, obieramy z mięsa. Obrane mięso ze skórą kroimy w drobną kostkę.
W między czasie na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek wędzony, kiełbasę, pieczarki i cebulę. Kasze wsypujemy do miski i płuczemy.
Do wywaru z gotowanych golonek dodajemy wypłukane kasze, wszystkie suche przyprawy oraz usmażone składniki z patelni. Gotujemy wszystko do momentu kiedy kasze zaczną pęcznieć a wywar gęstnieć.
Wtedy kończymy gotowanie i przykrywamy garnek na 30 minut, w tym momencie kasze ładnie nam dojdą. Po tym czasie wszystkie składniki w garnku mieszamy imamy gotowe kaszotto.
Kaszotto możemy zaraz po ugotowaniu spożywać, ale także możemy je umieścić w osłonkach termokurczliwych i spożywać je w innym czasie.
Kaszotto z osłonek smażymy na patelni. Podczas smażenia wbijamy jajko kurze, układamy połówki pomidorków truskawkowych i smażymy je razem na kaszy na sadzone. Podajemy kaszotto razem z usmażonym jajkiem i pomidorkami. Smacznego!!!