Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto jest daniem typu risotto, w którym główną rolę odgrywa kasza. Mojej wersji w towarzystwie mięsa mielonego i kalafiora oraz aromatycznych ziół. To syte i bardzo smaczne danie.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1588
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 332
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1588
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 332
Składniki
Do głębokiej patelni lub garnka (z pokrywką) wlać odrobinę oleju i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć mieszając. Marchew, pietruszkę, selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać kaszę, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, całość zalać bulionem, doprawić pozostałymi przyprawami. Kalafiora podzielić na różyczki, dodać do mięsa, wymieszać, przykryć, zmniejszyć nieco ogień i gotować przez 15 minut, co jakiś czas przemieszać. Gdy kalafior będzie miękki, danie doprawić do smaku, delikatnie wymieszać i podać.