Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto jest daniem typu risotto, w którym główną rolę odgrywa kasza. Mojej wersji w towarzystwie mięsa mielonego i kalafiora oraz aromatycznych ziół. To syte i bardzo smaczne danie.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 113
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4855
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7527
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1270
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 113
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4855
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7527
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1270
Składniki
Do głębokiej patelni lub garnka (z pokrywką) wlać odrobinę oleju i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć mieszając. Marchew, pietruszkę, selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać kaszę, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, całość zalać bulionem, doprawić pozostałymi przyprawami. Kalafiora podzielić na różyczki, dodać do mięsa, wymieszać, przykryć, zmniejszyć nieco ogień i gotować przez 15 minut, co jakiś czas przemieszać. Gdy kalafior będzie miękki, danie doprawić do smaku, delikatnie wymieszać i podać.