Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto jest daniem typu risotto, w którym główną rolę odgrywa kasza. Mojej wersji w towarzystwie mięsa mielonego i kalafiora oraz aromatycznych ziół. To syte i bardzo smaczne danie.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3844
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2921
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 389
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3844
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2921
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 389
Składniki
Do głębokiej patelni lub garnka (z pokrywką) wlać odrobinę oleju i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodać mięso, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć mieszając. Marchew, pietruszkę, selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać kaszę, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, całość zalać bulionem, doprawić pozostałymi przyprawami. Kalafiora podzielić na różyczki, dodać do mięsa, wymieszać, przykryć, zmniejszyć nieco ogień i gotować przez 15 minut, co jakiś czas przemieszać. Gdy kalafior będzie miękki, danie doprawić do smaku, delikatnie wymieszać i podać.