Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki,smaczny,doskonały na szybkie danie. przepis nie jest moj,ale przepyszny! POLECAM!
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 58
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 73
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 116
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 58
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 73
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 116
Składniki
pokrojony kurczak posupujemy wcześniej (ok. 2 godz.) przyprawą gyros. Przygotowujemy sos : majonez i śmietanę łączymy z dodatkiem startego czosnku, soli i pieprzu.Kurczaka smażymy na odrobinie oleju.Pod koniec smażenia dodajemy kukurydzę z puszki (zamiast można dodać groszek lub czerwoną fasole).Cebule kroimy w cienkie plasterki, podobnieogórki konserwowe. Placki pita podgrzewamy w kuchence mikrofalowej w/g przepisu na opakowaniu, po czym przecinamy tworząc kieszonkę na farsz. W kieszonkę wkładamy kilka krążków cebuli,ogórki ,a następnie miąsny farsz. Gyros polewamy sosem majonezowo-śmietanowym oraz ketchupu. SMACZNEGO!