Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5
Dodano: 23.01.2009
Odsłon: 5862
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
pokrojony kurczak posupujemy wcześniej (ok. 2 godz.) przyprawą gyros. Przygotowujemy sos : majonez i śmietanę łączymy z dodatkiem startego czosnku, soli i pieprzu.Kurczaka smażymy na odrobinie oleju.Pod koniec smażenia dodajemy kukurydzę z puszki (zamiast można dodać groszek lub czerwoną fasole).Cebule kroimy w cienkie plasterki, podobnieogórki konserwowe. Placki pita podgrzewamy w kuchence mikrofalowej w/g przepisu na opakowaniu, po czym przecinamy tworząc kieszonkę na farsz. W kieszonkę wkładamy kilka krążków cebuli,ogórki ,a następnie miąsny farsz. Gyros polewamy sosem majonezowo-śmietanowym oraz ketchupu. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

eksplorator 11 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Brzmi bardzo konkretnie i smakowicie:).......... ja dodałbym od siebie zamiast piersi kurczaka pokrojone, (oczywiście wutrybowane, wyfiletowane) udka kurczaka. Zamiast smażenia zaleciłbym pieczenie po uprzednim obtoczeniu w oleju.0 Kto głosował? | Odpowiedz