Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje danie pewnie niewiele ma wspólnego z oryginałem, ale za to wiem co w nim jest i bardzo nam smakował
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 153
Składniki
1. kapustę, pomidora, ogórka i cebulę drobno pokroić, nie mieszać, 2. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem, 3. filety umyć, pokroić w paski, pokropić sosem sojowym, odstawić, 4. z bułek ściąć wierzchy, wydrążyć miąższ, 5. rozgrzać olej, usmażyć mięso, uważając, żeby go zbytnio nie wysuszyć, doprawić przyprawą do kurczaka, ewent. dosolić, 6. bułki wstawić do nagrzanego piekarnika, podpiec je chwilę, 7. na spód bułek wlać po łyżce sosu sojowego, na to położyć kapustę pekińską, mięso, jak ktoś lubi może go polać ketchupem albo innym sosem, na to pomidora, ogórka i cebulę, polać sosem czosnkowym, przykryć odciętą czapeczką, smacznego