Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa potrawka z ryżu, ugotowanych na twardo jajek i wędzonej ryby. Danie rodem z kuchni brytyjskiej, tradycyjnie przyrządzane z łupaczem i serwowane jako śniadanie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420441
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1753
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420441
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1753
Składniki
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Pokrojony w półplasterki por, paprykę w paseczki i posiekany czosnek podsmażyć na oleju. Po chwili dodać ugotowany ryż z przyprawami - curry, solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę. Następnie podlać potrawę mlekiem dodając śmietanę i pomidory. Trzymać jeszcze chwilę na dużym ogniu. Gotową potrawę skropić cytryną, posypać natką pietruszki i udekorować pokrojonymi w ćwiartki jajkami. Smacznego.