Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa potrawka z ryżu, ugotowanych na twardo jajek i wędzonej ryby. Danie rodem z kuchni brytyjskiej, tradycyjnie przyrządzane z łupaczem i serwowane jako śniadanie.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8684
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8684
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Składniki
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Pokrojony w półplasterki por, paprykę w paseczki i posiekany czosnek podsmażyć na oleju. Po chwili dodać ugotowany ryż z przyprawami - curry, solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę. Następnie podlać potrawę mlekiem dodając śmietanę i pomidory. Trzymać jeszcze chwilę na dużym ogniu. Gotową potrawę skropić cytryną, posypać natką pietruszki i udekorować pokrojonymi w ćwiartki jajkami. Smacznego.