Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa potrawka z ryżu, ugotowanych na twardo jajek i wędzonej ryby. Danie rodem z kuchni brytyjskiej, tradycyjnie przyrządzane z łupaczem i serwowane jako śniadanie.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 814
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4101
Składniki
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Pokrojony w półplasterki por, paprykę w paseczki i posiekany czosnek podsmażyć na oleju. Po chwili dodać ugotowany ryż z przyprawami - curry, solą i pieprzem. Pomidory pokroić w kostkę. Następnie podlać potrawę mlekiem dodając śmietanę i pomidory. Trzymać jeszcze chwilę na dużym ogniu. Gotową potrawę skropić cytryną, posypać natką pietruszki i udekorować pokrojonymi w ćwiartki jajkami. Smacznego.