Do góry

Dania główne Przepis na:

Kęski kurczakowe

Kęski kurczakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 905

Dodano:

Odsłon: 254

Mięso z kurczaka jest bardzo delikatne i smaczne ,proponuję go na doskonały niedzielny obiad.

Składniki

  • Filet z kurczaka podwójny
  • Serek pleśniowy biały-1 szt
  • Żurawina do mięs 5 dag
  • Musztarda francuska -klika łyżek
  • Pieczarki 25 dag
  • Cebula biała 1/2 szt
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Musli dowolnego kilka łyżek
  • Jajko kurze 1 szt
  • Sól,pieprz czarny mielony, przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Wykałaczki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kęski kurczakowe

Przygotowanie

  1. Filety pokroić w plastry.Plastry podzielić na połowę.Lekko rozbić.Doprawić przyprawą do kurczaka,posmarować musztardą francuską.

  2. Nałożyć kawałki sera pleśniowego i żurawinę.

  3. Spiąć wykałaczką.Jajko rozkłócić.Zanurzyć kęski w jajku i obtoczyć w musli.

  4. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć z obu stron.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Do naczynia żaroodpornego włożyć kęski i wstawić do pieczenia.Piec około 20min.

  5. Cebulę pokroić w piórka ,pieczarki obrać i pokroić ,paprykę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać tłuszcz dodać cebulę,chwilę podsmażyć ,następnie dodać.pieczarki i paprykę .Smażyć całość 5 min.Dodać do piekących się kęsków.Podsmażone warzywa dodajemy na 5 minut przed końcem pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń