Do góry

Dania główne Przepis na:

ketchupowe spaghetti

ketchupowe spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2418

Dodano:

Odsłon: 340

taki czas w roku kiedy pomidory bardzo drogie, a ketchup domowej roboty świetnie zastępuje kupne przetworzone pomidory

Składniki

  • makaron spaghetti - 1/4 paczki (ok 130g)
  • mięso mielone wołowe - 250 g
  • ketchup domowej roboty - 1 słoiczek 200 ml
  • opcjonalnie łyżeczka tartego żółtego sera (mozarella) i świeży tymianek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ketchupowe spaghetti

Przygotowanie

  1. Mięso podsmażam na patelni rozdrabniając przy mieszaniu.
    Niczym nie doprawiam, bo ketchup domowej roboty jest wystarczająco mocno przyprawiony, więc gdy mięso straci surowość dolewam ketchup do zawartości patelni.

  2. W międzyczasie gotuję makaron.

    Ser trę bezpośrednio już na talerz z makaronem i mięsem, dla świeżości i koloru posypuję zieleniną, jaką mam aktualnie na parapecie - dziś tymianek, ale świetnie też smakuje z bazylią, oregano lub majerankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń