Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki czas w roku kiedy pomidory bardzo drogie, a ketchup domowej roboty świetnie zastępuje kupne przetworzone pomidory
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8332
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 473
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8332
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 473
Składniki
Mięso podsmażam na patelni rozdrabniając przy mieszaniu. Niczym nie doprawiam, bo ketchup domowej roboty jest wystarczająco mocno przyprawiony, więc gdy mięso straci surowość dolewam ketchup do zawartości patelni.
W międzyczasie gotuję makaron. Ser trę bezpośrednio już na talerz z makaronem i mięsem, dla świeżości i koloru posypuję zieleniną, jaką mam aktualnie na parapecie - dziś tymianek, ale świetnie też smakuje z bazylią, oregano lub majerankiem.