Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo szybko znika z talerzy
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2386
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1875
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2386
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1875
Składniki
Kiełbasę ponacinać, przeciąć na mniejsze kawałki i podsmażyć na smalcu. Wyłożyć na talerz. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, pieczarki w plasterki.Na tej samej patelni podsmażyć cebulę, gdy się zeszkli dodać pieczarki i paprykę. Smażyć do miękkości warzyw. W razie potrzeby podlać trochę wodą. Przecier wymieszać z ketchupem, cukrem i przyprawami. Wlać na patelnię z warzywami i dusić ok. 15 min. Pięć minut przed końcem włożyć na patelnię kiełbasę i pokrojone ogórki. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Kiełbaski po cygańsku można podawać jako danie obiadowe z ziemniakami, kaszą lub ryżem jak i na kolację z pieczywem.