Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbasa śląska duszona z bakaliami

Kiełbasa śląska duszona z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3897

Dodano:

Odsłon: 1503

Prosty sposób na pyszną potrawkę. Danie podaję z ryżem lub jako samodzielne danie z kromką chleba.
Reklama
Reklama
Kiełbasa śląska duszona z bakaliami

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebule pokrój w piórka. Zeszklij na tłuszczu.

  2. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki.

  3. Ogórki pokrój w plasterki.

  4. Pieczarki dołóż do cebuli. Poduś do czasu aż pieczarki zostaną pozbawione nadmiaru wody. Na drugiej patelni usmaż na rumiano kiełbasę. Morele i śliwki pokrój w cienkie paseczki. Do garnka włóż kiełbasę i warzywa. Dodaj bakalie. Dodaj koncentrat. Podlej wodą. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń