Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa i kapusta to jest to co Tygryski lubią najbardziej ;)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1404
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 388
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1404
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 388
Składniki
Kiełbasę nacinamy, boczek kroimy w kostkę, na patelni podpiekamy kiełbasę i boczek na złoty kolor, oprószając delikatnie papryką słodką. Gdy kiełbasa będzie już upieczona na złoto, dodajemy cebulę pokrojoną w wiórki, czosnek w kosteczkę, posypujemy papryką, podlewamy odrobiną wody i dusimy aż cebula będzie miękka. Wyjmujemy kiełbaskę i dodajemy kapustę kiszoną, cukier, pieprz, mieszamy i chwilę dusimy, co jakiś czas mieszając i podlewając. Gdy kapusta zmięknie dodajemy odrobinę śmietany, mieszamy, wkładamy z powrotem kiełbaskę i chwile razem podgrzewamy. Podajemy z chlebkiem, lud ziemniaczkami.