Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa i kapusta to jest to co Tygryski lubią najbardziej ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7698
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2902
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7698
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2902
Składniki
Kiełbasę nacinamy, boczek kroimy w kostkę, na patelni podpiekamy kiełbasę i boczek na złoty kolor, oprószając delikatnie papryką słodką. Gdy kiełbasa będzie już upieczona na złoto, dodajemy cebulę pokrojoną w wiórki, czosnek w kosteczkę, posypujemy papryką, podlewamy odrobiną wody i dusimy aż cebula będzie miękka. Wyjmujemy kiełbaskę i dodajemy kapustę kiszoną, cukier, pieprz, mieszamy i chwilę dusimy, co jakiś czas mieszając i podlewając. Gdy kapusta zmięknie dodajemy odrobinę śmietany, mieszamy, wkładamy z powrotem kiełbaskę i chwile razem podgrzewamy. Podajemy z chlebkiem, lud ziemniaczkami.